Sri Lanka

Här sitter man på stranden och har det skönt i värmen med Cassie. Cirka 30-35 grader, solen lyser och vindarna fläktar mot en. Maten är underbar och servicen är mer än väl godkänd, men som turist får man bara uppleva den ena sidan av Lankesernas liv, där det jobbas 12 timmar om dygnet för att serva oss turister som har för stora onödiga behov, skillnaderna här är mycket större än i Sverige, de som har pengar har råd att åka fin bil och köpa till sig det mesta, medans de allra fattigaste tigger pengar på gatan för att kunna mata en bebis som de bär på axeln. Allt är inte frid och fröjd, även om det kan se ut som det på den sidan där turister bor.

I bakgrunden kan man se det fina hotellet med den goda servicen vi bor på.
I denna bakgrund kan man se den andra sidan av Sri Lanka, slummen.. Där finns inga Deluxe rum, lyxiga skaldjurskväll, servitörer och annan personal som servar en eller fritiden som man kan koppla av och ligga och slappa..Vi har nu varit här i drygt 3 dagar och det har varit soligt varenda dag. Shoppingen är fantastisk och det mesta är billigt som fan. Människorna är riktigt trevliga, hälsar på folk även om de inte känner dem. Transportmedlet kallas för Tuk-Tuk, three wheeler eller trehjuling på svenska.

Idag har vi varit runt o kollat på olika förslag på resmål, något som har fångat mig ganska mycket är en resa till Hikaduwa där man kan dyka bland korallrev och så på morgonen gå ut o kolla efter delfiner och valar, dessutom kan man åka med en båt som har glasgolv så man kan se allt vi åker under. Även en resa till Kandy och teodlingarna vore riktigt skoj!

Nej, nu ska en sova. Försöker få igång liveradion från fullmäktige men de funkar inte..
Hare gött i värmen där i Sverig! Kramar Jomark o Cassie :)

Kommentarer
Postat av: nathalie

Hej! Fin blogg du har :D

Förlja varandra via bloglovin kanske? :)

Ha de bra! :)

2011-03-25 @ 21:01:23
URL: http://nathaliets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0