Sri Lanka

Här sitter man på stranden och har det skönt i värmen med Cassie. Cirka 30-35 grader, solen lyser och vindarna fläktar mot en. Maten är underbar och servicen är mer än väl godkänd, men som turist får man bara uppleva den ena sidan av Lankesernas liv, där det jobbas 12 timmar om dygnet för att serva oss turister som har för stora onödiga behov, skillnaderna här är mycket större än i Sverige, de som har pengar har råd att åka fin bil och köpa till sig det mesta, medans de allra fattigaste tigger pengar på gatan för att kunna mata en bebis som de bär på axeln. Allt är inte frid och fröjd, även om det kan se ut som det på den sidan där turister bor.

I bakgrunden kan man se det fina hotellet med den goda servicen vi bor på.
I denna bakgrund kan man se den andra sidan av Sri Lanka, slummen.. Där finns inga Deluxe rum, lyxiga skaldjurskväll, servitörer och annan personal som servar en eller fritiden som man kan koppla av och ligga och slappa..Vi har nu varit här i drygt 3 dagar och det har varit soligt varenda dag. Shoppingen är fantastisk och det mesta är billigt som fan. Människorna är riktigt trevliga, hälsar på folk även om de inte känner dem. Transportmedlet kallas för Tuk-Tuk, three wheeler eller trehjuling på svenska.

Idag har vi varit runt o kollat på olika förslag på resmål, något som har fångat mig ganska mycket är en resa till Hikaduwa där man kan dyka bland korallrev och så på morgonen gå ut o kolla efter delfiner och valar, dessutom kan man åka med en båt som har glasgolv så man kan se allt vi åker under. Även en resa till Kandy och teodlingarna vore riktigt skoj!

Nej, nu ska en sova. Försöker få igång liveradion från fullmäktige men de funkar inte..
Hare gött i värmen där i Sverig! Kramar Jomark o Cassie :)

Idétorg och Forum Filipstad

Foto: Niklas Ekroth


Yes, idag var man på hyresgästföreningens forum och idétorg med SSU, där vi fick presentera vad vi gör och driver i bostadsfrågor. Något som vi självklart driver, och som jag själv driver är ju att de lägenheter vi idag har som står tomma behöver byggas om till mindre ytor och kunna erbjudas för en billig peng så att en ungdom har råd att bo i dessa lägenheter. Det byggs för lite lägenheter och då är det bättre att försöka sig på en annan väg, att bygga om och renovera de lägenheter vi har idag. Fler inflyttningsfester betyder att fler ungdommar får en bostad, det skapar jobb och det tjänar alla på! Bygg om, bygg nu!Efter idétorget drog jag o Cassie hem och kollade på ishockey. Det var mycket tråkigt att FBK förlorade, trots en riktigt stark insats mot Brynäs, det räckte tyvärr inte till och man förlorade p.g.a många utvisningar. Efter detta kollade vi på melodifestivalen och åt Ben & Jerrys, chips, godis och lite dricka och hade det mysigt! Taggar som fan inför imorgon, flygresan är lång och jag kommer säkert att må illa >.< Till dess, ha de gött!
Ciao!


Inte långt kvar

Ja ni gott folk, om ni tycker att jag bloggar alltför sällan just nu så ska ni bara vänta till på söndag. För då åker jag nämligen till Sri Lanka och jag har i alla fall inte planerat att blogga på semestern!Den här veckan har det varit riktigt mycket, igår var jag på landstingsfullmäktige där vi behandlade en hel del motioner och förslag. Lite roligt är det att se att den nya landstingstyrelsen som motionerade hejvilt förra mandatperioden struntade i att bifalla deras egna motioner utan istället gav besvarande på dem.
Då kan man ju undra om de egenligen har tänkt till när de har skrivit motionerna. Men tack o lov att de bara blev besvarade av dem själva!

Efter landstingsfullmäktige mötte jag Casandra, då gick vi o fikade och åt för att sedan åka ut till Bergvik och köpa en klänning till min mamma som ska på bröllop på lördag.

Efter Bergvik så kollade vi på bio, Gulliver och hans resor tror jag det hette på 3D, som var riktigt awsome!!!
Nej gott folk! Om 3 dagar bär det av till Sri Lanka!!!!

Ha de gött! Ciao :)

Tisdag

Ja, idag är det tisdag. Men inte vilken tisdag som helst! Och då menar jag så klart inte fettisdagen utan idag firar vi något mycket bättre. Det är den internationella kvinnodagen, en dag då man belyser jämnställdhet. Dock önskar man att jämnställdhet vore något som ska vara självklara för alla idag 2011. Men tyvärr..

Idag fick vi i SSU upplysa våra medlemmar krings jämnställdhet och att det inte enbart bör vara kvinnor som driver dessa frågor utan att både män och kvinnor bör driva det här. På kvällen var vi också ner till flakudden för att tända ljus för de kvinnor som har blivit utsatta av männen. Tragiskt, men i vår tid sker tyvärr fortfarande sånt här. Vi ska inte sluta driva dessa frågor utan de ska alltid aktualiseras, jämnställdhetsfrågor är viktigt som alla i samhället tjänar på!
Stort eloge till SSU som samlade och skolade dessa 10 tal ungdommar som var intresserade av dessa frågor! Och stort eloge till kvinnojouren som upplyser den här dagen med ett sådant här manifestation.

RSS 2.0