S i Filipstad har chansen, ta den och föryngra partiet

Det behövs unga in i politiken!

Valet är över. Socialdemokraterna har gjort sitt sämsta val sedan 1914. I Värmland backade partiet - så även här i Filipstad . Väljarna har med all tydlighet sagt sitt, man är trött på delar av vår politik samt delar av vårt ledarskap. Det varken kan eller ska sopas under mattan längre.

På måndag ska det beslutas om vilka som får förtroendet att sitta med i våra kommunala nämnder och styrelser. Väljarkåren efterfrågar förnyelse och föryngring i leden, detta står i skarp kontrast med vissa företrädare inom partiet som menar att det i stora drag ska se ut som det alltid har gjort.

Detta bakåtsträvande är vi i SSU djupt kritiska till då vi anser att nya människor med nya erfarenheter och ett nytt engagemang, krävs för att partiet ska bli och uppfattas som vitalt igen. Vi kan inte gå vidare som om inget har hänt.

Därför är det, milt uttryckt, hög tid att föryngringen blir mer omfattande. Det måste genomsyra hela partiet såväl lokalt, regionalt som nationellt. Detta för att trygga återväxten och stänga igen generationsglappet som inte minst finns här i Filipstad. Ingenting annat är så avgörande för att Socialdemokraterna återigen ska vinna folkets förtroende.

Hur Socialdemokraternas förnyelse här i Filipstads kommer att se ut är självklart en fråga för alla partmedlemmar att besluta om. Att förnyelsen oavsett form och innehåll måste gå hand i hand med en genomgripande föryngring står däremot helt utom tvivel.

Goda exempel finns, i Årjäng sitter SSU med i varje nämnd. Där har partiet förstått att det behövs unga i politiken och man har därför låtit den yngre generationen ta plats. Vi och våra väljare hoppas att Socialdemokraterna i Filipstad vågar göra samma sak, nu på måndag.


SSU Filipstads styrelse

Philip Botström
Jomark Polintan
Nazim Hyeseynov
Rickard Room
Niklas Ekroth
Omar Omeirat

Kommentarer
Postat av: Bängens bror

Hej Jomark

Lugn i kalsongerna nu...!

Jag är den första att välkomna en föryngring och en förändring i ert parti.

Men du måste förstå att detta handlar inte om politik!!!

Det handlar om löner till odugliga ledare!Fattar du...?Ni (sossarna) lurar ju upp odugliga och dumma till att rösta på er så att ni kan leva gott på deras bekostnad, det är ju hela grundkonseptet med socialdemokratin och för all del även kommunismen.Nu förhåller det sig ju så att en större del av svenska folket inte är så lättlurade.Hoppas HOPPAS att ni behåller Måna som partiledare..!

2010-11-13 @ 19:32:02
Postat av: Jomark

Hej Bängen!Ska vi tala om löner till odugliga kan du ju kolla på t.e.x. Karlstad och Hammarö.. Tidigare Socialdemokratiskt styrda kommuner, som nu har blivit borgerliga.De höjde antalet kommunalråd så fort de kom till makten och skickade räkningen till skattebetalarna. Det min vän är grundkonceptet för egoism, liberalism och konservatism!Jag hoppas att du tittade dig själv i spegeln innan du skrev det här, för det är verkligen dubbelmoral..

2010-11-15 @ 10:30:35
URL: http://jomarki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0