Snel hest

Så här kul har man på John-Bauer:


Kinesen 16 årGrattis grabben! Hoppas att du nu har fått hår där nere, njut av det du fått av mor o far och ha det så kul :)

HEHEHEHE, jobbigt va?

Stort tackTill alla SSU:are som hjälpte till att göra det möjligt med föryngring i partiet, med 18st SSU:are på plats, var vi en stark röst under nomineringsmötet.

Tack vare er så har vi nu fått: Ersättare i kommunstyrelsen, ordinarie i Socialnämden, ordinarie på Barn och Utbildningsnämden, ersättare i Filipstadsbostäder.

Tack alla!

S i Filipstad har chansen, ta den och föryngra partiet

Det behövs unga in i politiken!

Valet är över. Socialdemokraterna har gjort sitt sämsta val sedan 1914. I Värmland backade partiet - så även här i Filipstad . Väljarna har med all tydlighet sagt sitt, man är trött på delar av vår politik samt delar av vårt ledarskap. Det varken kan eller ska sopas under mattan längre.

På måndag ska det beslutas om vilka som får förtroendet att sitta med i våra kommunala nämnder och styrelser. Väljarkåren efterfrågar förnyelse och föryngring i leden, detta står i skarp kontrast med vissa företrädare inom partiet som menar att det i stora drag ska se ut som det alltid har gjort.

Detta bakåtsträvande är vi i SSU djupt kritiska till då vi anser att nya människor med nya erfarenheter och ett nytt engagemang, krävs för att partiet ska bli och uppfattas som vitalt igen. Vi kan inte gå vidare som om inget har hänt.

Därför är det, milt uttryckt, hög tid att föryngringen blir mer omfattande. Det måste genomsyra hela partiet såväl lokalt, regionalt som nationellt. Detta för att trygga återväxten och stänga igen generationsglappet som inte minst finns här i Filipstad. Ingenting annat är så avgörande för att Socialdemokraterna återigen ska vinna folkets förtroende.

Hur Socialdemokraternas förnyelse här i Filipstads kommer att se ut är självklart en fråga för alla partmedlemmar att besluta om. Att förnyelsen oavsett form och innehåll måste gå hand i hand med en genomgripande föryngring står däremot helt utom tvivel.

Goda exempel finns, i Årjäng sitter SSU med i varje nämnd. Där har partiet förstått att det behövs unga i politiken och man har därför låtit den yngre generationen ta plats. Vi och våra väljare hoppas att Socialdemokraterna i Filipstad vågar göra samma sak, nu på måndag.


SSU Filipstads styrelse

Philip Botström
Jomark Polintan
Nazim Hyeseynov
Rickard Room
Niklas Ekroth
Omar Omeirat

Jaja det snöar


Under vintern brukar jag inte klippa mig, då kan det lätt bli så här med mitt hår..

Yes, varje gång det råkar snöa så får aftonbladet få för sig att det är oväder.. Men det är väl inget konstigt med att det faller lite snö på backen?

Just nu hör jag dessutom brandbilen/ambulansen med sirener åka på 26:an, undra vad som kan ha hänt, aja den nyfikne får se :)

Annars sitter jag här o ska skriva en artikel om musiktävlingen i Filipstad och dricker kaffe i sann journalistiskt anda.

Nej, nu får man vänta tills det blir riktigt mycket snö så man kan åka skidor. På sommarn ska de va soligt o varmt, vintern snöigt o kallt. Det är väl inte ett problem?

Nu ska jag fortsätta skriva!

Ciao

Måndag

Gör mig iordning innan jag ska ta bussen till Karlstad för o gå på veckans enda lektion som är Fysik.. Det ska nog bli kul det här, not.. Tar 11:20 bussen och kommer hem runt 17:30. Klockan 18 är det gruppmöte, mitt första, så det ska bli spännande!

Veckan kunde ju ha startats bättre, men det är väl bättre att vi fick reda på det nu än uppskjutet och det var ju heller inte direkt någon överraskning att Miljöpartiet gick till Värmlandsalliansen och ska bilda majoritet i landstinget. Jag hoppas att deras väljare bestraffar dom för det här 2014! Så fram tills dess är det hårt arbete i opposition som gäller!

Vi får väl se hur många alliansen ska öka antalet landstingsråd nu, för det har de hititlls gjort i de kommuner de ska styra i.. Allt det här skickar man räkningen till skattebetalarna!

För övrigt väntar ytterligare två veckors praktik på Filipstad i Folkmun :)

Nu ska jag dra, ciao!


Sista dagen på lovet

Typ, god morgon? Ja, för min del blir det så.

Vaknade för cirka en timme sen, tänkte att den här dagen skulle bli lugn och chill eftersom det är sista dagen på höstlovet. Framöver kommer de två sista veckorna av praktiken sen börjar skolan igen.

Är grymt förvånad över hur AC inte har ringt in mig under lovet, det hade jag förväntat mig ;)


Jag från palmedagarna

Gårdagen var fett nice, riktigt chill poker med asköna människor, Jomark like it!

Nej, nu ska jag ta o kolla på nån film eller spela lite spel :)

Trevlig söndag på er!


Bugg

Ok, till er som kommenterar här så är det så här det ligger till, det är nåt skit med blogg.se som gör att typ inläggen buggar och man kan inte skriva kommentarer o.s.v. Har haft svårt med o svara vissa, hoppas att de löser det så fort de kan :)

Här kommer iaf mitt svar till bängen: 

"Hej!

Eftersom det är lördag och jag har ett liv så sitter jag tyvärr inte vid datorn all the time :)

Jag vet vem du är, så du lär nog se hur jag röstar ;)

Men i alla fall.. Ang din fråga om varför skattebetalare ska vara med o finansiera stiftelsen "dåliga ekonomi" så måste jag faktiskt säga att jag inte är insatt i stiftelsen och hur det fungerar.

Jag tycker att det är bra att vi har ett alternativ till privata bostäder, så att det kan finnas lite konkurans på bostadsmarknaden. Annars kan det lätt bli monopol, som t.e.x vissa delar av el i Norrland, där en ensam aktör äger hela elnätet..

För övrigt så tar jag inte bort kommentarer, om de inte är personliga påhopp."


Another surprice


Jag ska göra kaos med er

Gott folk, jag har gått och moderniserat mig. För idag hände det äntligen: Jomark har skaffat spotify! Men hur det funkar, det håller jag på att utforska. Jag vet, jag är lite efter men så får det bli :)


Filipstadspartiet - inget annat än en borgerlig parti

Under valrörelsen gick Filipstads partiet ut med att de inte finns i någon höger och vänsterskala utan var ett parti med sunt bondförnuft. Visst, det fanns säkert väljare som gick på det och röstade på dom för att få se lite "nytt" i den politiska arenan. Resultatet idag är att under nominering till kommunfullmäktiges möte tillhörde Filipstadspartiet alliansen när det gäller mötespresidium.

Att vara ett bondsuntförnuftigt parti innebär alltså att vara med i Alliansen?

Det ska bli spännande att se hur den här mandatperioden kommer att gå. Eller har man redan sålt sig till alliansen för att få lite nämdplatser tro?

För övrigt så har jag varit i Kristinehamn idag, skjutsat Philp som ska till Polen. Sen hemåt och fick reda på att jag hade kört bilen till Kristinehamn utan olja..

Väl hemma i Filipstad tog jag tillvara på tiden och drog iväg till gymmet med Andy, där vi tränade axlar och mage. Och nu på kvällen blev det premiär för mig i kommunfullmäktige.

That's it, ciao!

Det behövs en förändring i partiet

Sitter här i handen med valberedningens förslag på vilka som ska sitta i nämnder och styrelser och jag är ärligt talat riktigt besviken på valberedningen. De har kommit med ett förslag, som valberedningens ordförande inte kan försvara hur de har resonerat och att det är alldeles för lite förnyelse i de viktigaste nämderna.

Vi i SSU Filipstad har tre namn, partiet har nu chansen att föryngra och förnya med nya tankar och idéer, men förnyelse och föryngring är tydligen svårt att nå. Mitt krav är enkelt, vi har tre namn dessa vill vi ha ordinarie på. Vi har fått en ordniarie och resten ersättare. Det handlar inte om första ersättare utan vi har fått sista platsen. Jag själv, fick ingen ordinarie plats i någon nämd eller styrelse utan finns på ersättarplats, som sista ersättare dessutom.


Bilden talar för sig själv

Jag är djupt besviken på valberedningen och hur dom har tänkt, från mitt eget perspektiv så är det trots allt så att jag är den fjärde mest kryssade personen i hela partiet. Med 113 personkryss och femte mest kryssade i kommunen betyder det att väljarna vill ha nytt blod i politiken. Det har tydligen inte valberedningen för Socialdemokraterna i Filipstad tagit till sig.

Jag kommer att bli så sjukt besviken på mitt parti om valberedningens förslag går igenom, jag kommer inte att vara någon jävla nickedocka åt partiet och jag är inte rädd att berätta det heller.

Det behövs förändring i politiken, det behövs föryngring. Så Socialdemokraterna i Filipstad, vi har tre namn. Använd dom väl och inte bara som utfyllnad, annars slutar det med att engagemanget dör ut och även partiet.

//Jomark

Hör och häpna

Jag solade för första gången idag på solstudion, det ni!

Mårten i Filipstad


En av de bättre skämten som Mårten drog, enjoy.

Borde vara olagligt att vakna så här tidigt

Ja jag vet, klockan är bara halv tio och jag borde i det här fallet sova men icke. Vädret suger, inställningen suger så då får det bli gym idag. Eventuellt hinna träffa några kompisar också, say what? Jag har faktiskt sånna ;)

 
Elin talar ut.. HEHEHEHE

Igår blev det faktiskt inte så mycket, gym, tvätta morsans bil och laga mat till mamma o pappa. Sen satt jag hela kvällen o spela typ och antagligen kommer det hända samma sak idag, chilla helt enkelt.

Får se om jag orkar skriva nåt ikväll, men tills dess. Ciao!

För er som missat


0:45 in i klippet får ni se nån ni säkert känner igen.

Höstlov

Äntligen, det efterlängtade höstlovet är äntligen här. Nu kan man äntligen sova ut på dagarna och även träffa lite gamla Filiptown kompisar ^^.


Me @ halloween :)

Efter två veckors praktik på Filipstad i Folkmun, som har varit hektiskt med mycket saker o göra så ska de bli gött med o få lite lov. Jag hade tänkt o chilla så mycket det bara går :)

För övrigt så såg jag att min blogg finns på filipstad.ifolk/bloggsidan också, det hade jag ingen aning om.

Ska försöka ta tag i det där med bloggandet nu, fast det har ni ju aldrig hört förut?..

Caio!

RSS 2.0