Moderaterna stänger inte dörren för SD ännu .

Detta är tagen från Jimmy Åkesson's blogg ....

 

 

" Första meningen i statsministerns interpellationssvar lyder: "Att föra spekulationer utifrån att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen gynnar endast Sverigedemokraterna." Han har förstås helt rätt och även Luciano Astudillo måste åtminstone ha snuddat vid samma slutsats. Ändå väljer han att ställa frågan och han väljer att kräva statsministern på ett rakt svar.

Fredrik Reinfeldts konsekventa vägran att ge just ett rakt svar kan tolkas på flera sätt. Det mest sannolika är att han faktiskt, när vi har skarpt läge i slutet av september 2010, vill ha dörren lite på glänt Det kan vara så att vi då är hans sista chans att få behålla nycklarna till Sagerska palatset i ytterligare fyra år. Oavsett vad Fredrik Reinfeldt tycker om den saken är han i högsta grad medveten om att det är ett möjligt scenario och att det faktiskt är regeringsmakten som står på spel. Inga dörrar ska stängas redan två år före valet.

Vi stänger inte heller några dörrar. Vi är beredda att samarbeta med alla partier, förutsatt att vi, och i synnerhet våra väljare, får något för det. Det finns dock ingen anledning att sälja sig billigt. Vår utgångspunkt är att under nästa mandatperiod kunna förbättra vardagen för människorna i det här landet och i det avseendet finns inget stort utrymme för kompromisser. Vi är beredda att förhandla med alla, men då ska det också gälla våra kärnfrågor och det ska ske på lika villkor."

Detta betyder helt enkelt att han tycker samma sak som oss , Reinfeldt har inte stängt dörren för SD . Att stänga dörren 2 år innan valet är för tidigt , och han tror att med hjälp av SD så kan Alliansen vinna valet 2010 . Men så är inte fallet !

(s) kommer att göra alla möjliga demokratiska sätt att förhindra SD att komma in i Riksdagen .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0