Ny hall !!!

Filipstads kommun sjunker i invånarantal varje år. Detta genom att en massa ungdomar gärna flyttar hemifrån då Filipstads kommun inte är så attraktivt. Ska vi få Filipstadskommun att växa igen måste man våga satsa ! Att bygga en ny hall för både innebandy , fotboll m.m tycker jag är en satsning. Ett innebandy gymnasie innebär att fler ungdomar väljer att stanna kvar i kommunen för att studera istället för att flytta till storstaden.

Som det ser ut just nu så är innebandyn hotad p.g.a att yngre ungdomar tvingas att bli nekad träning p.g.a tidsbrist i hallen , skaderisken är stor i hallen då plats inte finns till , publikplatser räcker inte till ....

Både fotbollen och innebandyn har velat ha en ny hall som är anpassad för att spela om de nu skulle komma i t.e.x division 1 . Lösning till detta är att ha både innebandy och fotboll under samma tak. Och en hall med plats för fler publiker.

Ska Filipstadskommun behålla kvar sina ungdomar i kommunen måste något göras. Annars är risken stort att de flyttar till en annan kommun som verkar vara mer attraktivt. Filipstad måste våga satsa på sporten och för att kunna göra det så krävs en ny hall så att fler kan ta del av det !

// Jomark

Lyckad helg med UNFJag vill tacka alla de UNF:are som ställde upp under helgen. Ni har varit kanon !

Wii och Singstar fanns till hands då vi under helgen hade riktigt kul i UNF lokalen , sånna kvällar bör göras oftare !

Moderaterna stänger inte dörren för SD ännu .

Detta är tagen från Jimmy Åkesson's blogg ....

 

 

" Första meningen i statsministerns interpellationssvar lyder: "Att föra spekulationer utifrån att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen gynnar endast Sverigedemokraterna." Han har förstås helt rätt och även Luciano Astudillo måste åtminstone ha snuddat vid samma slutsats. Ändå väljer han att ställa frågan och han väljer att kräva statsministern på ett rakt svar.

Fredrik Reinfeldts konsekventa vägran att ge just ett rakt svar kan tolkas på flera sätt. Det mest sannolika är att han faktiskt, när vi har skarpt läge i slutet av september 2010, vill ha dörren lite på glänt Det kan vara så att vi då är hans sista chans att få behålla nycklarna till Sagerska palatset i ytterligare fyra år. Oavsett vad Fredrik Reinfeldt tycker om den saken är han i högsta grad medveten om att det är ett möjligt scenario och att det faktiskt är regeringsmakten som står på spel. Inga dörrar ska stängas redan två år före valet.

Vi stänger inte heller några dörrar. Vi är beredda att samarbeta med alla partier, förutsatt att vi, och i synnerhet våra väljare, får något för det. Det finns dock ingen anledning att sälja sig billigt. Vår utgångspunkt är att under nästa mandatperiod kunna förbättra vardagen för människorna i det här landet och i det avseendet finns inget stort utrymme för kompromisser. Vi är beredda att förhandla med alla, men då ska det också gälla våra kärnfrågor och det ska ske på lika villkor."

Detta betyder helt enkelt att han tycker samma sak som oss , Reinfeldt har inte stängt dörren för SD . Att stänga dörren 2 år innan valet är för tidigt , och han tror att med hjälp av SD så kan Alliansen vinna valet 2010 . Men så är inte fallet !

(s) kommer att göra alla möjliga demokratiska sätt att förhindra SD att komma in i Riksdagen .


SSU's insändare

REINFELDT?

 

Moderaterna har många gånger fått frågan om de skulle kunna tänka sig ett sammarbete med Sverigedemokraterna. Flera andra riksdagspartier har redan svarat på den här frågan men Reinfeldt har kringgått den. Han hänvisar till ett moderat partistyrelsebeslut efter valet år 2006. Där de säger att de inte skulle kunna tänka sig att sammarbeta med Sverigedemokraterna. Det är det närmaste svar vi har fått från Moderaterna angående frågan.

Betyder det att de inte tänker sammarbeta år 2010?

 

Vi behöver en stadsminister som ger raka svar istället för att säga att frågan inte är aktuell. Vad kommer hända om Kristdemokraterna röstas ur riksdagen och Sverigedemokraterna röstas in? Vilken ställning kommer Moderaterna att ta?

 

Vi vill inte ha ett främlingsfientligt samhälle!

Reinfeldt, du må vara en härlig typ som gillar fotboll men som stadsminister måste du kunna ge konkreta svar!

 

SSU Filipstad : Jomark Polintan, Rickard Room

SSU Sunne : Moa Wiklund, Simon Wiklund

SSU Karlstad : Manuel Larsson, Amir Dabboussi

SSU 2:a

Cirka 14 månader sedan jag gick SSU 1:an och denna gång var det dags att gå en 2:a !

Kursen var skit kul , även när vi va bara 8 personer . Men dom 8 personena var i alla fall dom rätta ;)

Fick lära sig en massa nya saker t.e.x Fakta om dom olika partierna , Idiologierna , historia o.s.v . Även partidebatt uppstog . Linda var Kristdemokrat , Amir var Miljöpartist , Manuel var Socialdemokrat , Moa var Folkpartist , Jag var Centerpartist , Simon var Moderat och Richard var Vänsterpartist =)

Det var skit kul hela helgen o hoppas att hela gruppen som var med nu kommer på SSU 3:an !

Jag bara längtar ! :D:D:D

Lite bilder här :
Tennis

Jag vill spela tennis xD

Nån som är sugen ? :D

Eller spela vet jag ej om det är rätt ord , jag vill iaf lära mig först ^^

UNF

UNF Värmlands distrikt har just nu gjort mig besviken .... Jag som trodde att ni fanns där för att ge stöd , istället sprider ni rykten som inte ens stämmer ....

Detta är en distriktsskandal och det ska jag ej glömma till nästa årsval ....

Här kommer brevet jag fick i mejlet :

" Kul att det finns en UNF-förening i Filipstad! Om jag har förstått saker rätt så är det lite rörigt hos er just nu, bland annat med lokalen som inte nyttjas på rätt sätt.
 Jag tänkte att vi skulle styra upp ett möte så snart som möjligt så jag får träffa er så vi kan prata om vad ni har gjort hittills, vad ni vill göra och hur ni kan använda mig till er förening. "

Det var tacken för allt man har gjort för UNF .

Prao

Ja , nu har jag praoat sedan i tisdags , alltså igår .

Jag har praoat på Ungdomenshus med Aktivitets Coacherna hela tiden , förutom imorgon som är min sista dag . Då är dessa lediga .

Under min praktik har jag gjort följande : Burit iväg saker från Entrén , Sopat i danssalen , åkt till Karlstad och kollade lite på UNO , om man kunde få lite insperationer därifrån :) och självklart en massa planeranden ^^

Så ja , detta var faktist min roligaste prao någonsin :) Jag hade inte direkt ett schema som jag hade när jag praoa på Fimek som jag va tvungen o följa utan det här var det dom som bestämde vad jag skulle göra . Men det var mycket roligt och man fick lära sig mycket .

Här kommer två bilder på Aktivitets Coacher från UNO i Karlstad :
 

Nu ska jag sova så jag orkar med sista dagen :) Och snart är det helg ! Wiiiiihoooo !!!!

Höstlov

Ja , nu har man haft lite höstlov också . Trodde att man skulle få slappa lite men icke ...

En massa jobb med o hålla UNF öppet p.g.a öppet hus , och lite möten här o där . Men skojj var det iaf ! Man satt inte som planerat . Framför datorn om dagarna och glodde på skärmen och väntade på att måndagen skulle komma , utan det var full rulle varje dag .

Vi har även haft " LAN " Dock utan internet , för vi har ej haft råd ännu . ( Så om ni har lust får ni gärna sponsra med en liten slant till bredband xD )

Vi har helt enkelt haft full aktiviteter med massor av besökare . Även Hans Olof och Ingela Andersson var där och hälsade på . Lockade yttligare några besökare ^^ .

Hoppas nu att det blir mer öppet då man kopierar fler nycklar till lokalen samt att folk ställer upp med o hjälpa till att underhålla denne .

Så sammanfattningen av mitt höstlov : Skit kul lov med massa saker att göra , man var aldrig still utan man gjorde något stup i kvarten .

De va allt för mig , får la se när nästa inlägg kommer ...


RSS 2.0